Încarc Evenimente

« Toate evenimentele

  • Acest eveniment a trecut.

HOMAGE digital art event la Centrul Constantin Brâncuși

5 iunie 2023 de la 10:00 la 22:00

|Periodic Eveniment (Vezi totul)

An event every day that begins at 10:00, repeating until 5 iunie 2023

Gratuit

În perioada 1 – 5 iunie, Centrul Constantin Brâncuși din cadrul Muzeului de Artă Craiova va găzdui o expoziție ce va cuprinde lucrări special create de 18 artiști, printre care Charli Cohen, Claire Silver, Hafftka, Patrick Amadon și Rik Oostenbroek. Lor li se vor alătura artiști emergenti, care au fost invitați să contribuie cu lucrări în cadrul unui apel deschis care se încheie pe 14 mai.

Expoziția HOMAGE va fi găzduită în Centrul Cultural Constantin Brâncuși, la Muzeului de Artă din Craiova, și va prezenta peste 50 de lucrări dedicate marelui sculptor Constantin Brâncuși.
Perioada: 1 – 5 Iunie, Orele : 12:00 22:00
Curator: Claire Silver 🌸

„Viitoarea expoziție, omagiu adus lui Constantin Brâncuși, este un exemplu perfect al modului în care arta tradițională și arta digitală pot coexista și prospera. Va fi atât retrospectivă, cât și prospectivă, provocând artiștii contemporani să găsească inspirație în opera lui Brâncuși, în timp ce familiarizează publicul cu noi artiști din toate lumea. Arta digitală creată pentru această expoziție-omagiu lui Brâncuși își va proiecta moștenirea pe tărâmul digital”, a declarat Spumma, directorul executiv A2 Accelerate Art, o organizație caritabilă nonprofit dedicată promovării artiștilor emergenți în spațiul web.

Fiecare dintre cei 18 artiști prezentați a abordat expoziția într-un mod diferit. Jaen, un artist și art director desăvârșit, care a lucrat cu firme de top precum Disney și a expus și a regizat o expoziție pe Stația Spațială Internațională, a creat The Digital Newborn, o lucrare interactivă în conversație cu propriul Nou-Născut al lui Brâncuși.

Artiști consacrați și emergenți din diferite medii participă la expoziție, fiecare prezentând propria lor interpretare unică a operei lui Brâncuși prin arta digitală. Printre lucrările expuse la expoziție se numără lucrări semnate de către artiști digitali internaționali precum : 🇺🇸 Ali Farouk Saloum, 🇹🇭 BKK BROS, 🇬🇧 Charli Cohen, 🇺🇸 Claire Silver, 🇯🇵 Deconstruct, 🇩🇪 eBoy, 🇺🇸 Hafftka, 🇫🇷 Jaen, 🇦🇺 lilyillo, 🇮🇹 Matteo Mauro, 🇬🇧 Michelle Thompson, 🇷🇴 NONE32X32, 🇺🇸Patrick Amadon, 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Paul Reid, 🇳🇱 Rik Oostenbroek, 🇰🇼 Shurooq Amin, 🇮🇩 Ykha Almez, 🇺🇦Zhannet Podobed + 30 de artiști emergenți.
Participanții vor avea oportunitatea de a explora galerii virtuale prin intermediul experienței VR și de a întâlni artiști din diferite părți ale lumii, de asemenea, evenimentul va include discuții educaționale, networking și workshop-uri.
Evenimentul „HOMAGE” este organizat de Art Bees Gallery și co-organizat de Primăria Municipiului Craiova. Partenerii principali ai evenimentului sunt Primăria Municipiului Craiova și Consiliul Județean Dolj, iar partenerul de artă este Accelerate Art.
www.accelerateart.org/post/constantinbrancusi
Sponsori principali : Softronic, Metacampus AI

Detalii

Dată:
5 iunie 2023
Oră:
10:00 la 22:00
Cost:
Gratuit
Categorie Eveniment:
https://www.facebook.com/events/548640150752306/

Organizator

Centrul Constantin Brâncuși
Telefon:
0251412342
Email:
centrul.brancusi@muzeuldeartacraiova.ro

Loc de desfășurare

Centrul Constantin Brâncuși
Calea Unirii, nr. 15
Craiova, Dolj România
+ Google Map
Telefon:
0251412342