Încarc Evenimente

« Toate evenimentele

  • Acest eveniment a trecut.

Festivalul de Plăcinte și Merinde

23 septembrie 2023 de la 10:00 la 22:00

|Periodic Eveniment (Vezi totul)

An event every day that begins at 10:00, repeating until 24 septembrie 2023

Gratuit

Descoperă gusturile autentice tradiționale la Festivalul de Plăcinte și Merinde din Piața Mihai Viteazu din Craiova, în perioada 20 septembrie – 24 septembrie 2023!
Toamna aduce cu ea nu doar frunze colorate și vreme răcoroasă, ci și un eveniment culinar de neratat – Festivalul de Plăcinte și Merinde din Piața Mihai Viteazu din Craiova!
Aerul va fi încărcat cu un miros dulce de dovleci copți si placinte traditionale, încă de la intrare, veți vedea că totul e colorat în nuanțe de burgund și potocaliu.
Nu există nimic mai reconfortant decât gustul unei plăcinte pregătite cu dragoste și tradiție, iar în cadrul festivalului veți avea ocazia să descoperiți o varietate de plăcinte, fie că sunt umplute cu brânză, carne sau dulcețuri de sezon. Bucătari pricepuți, cu rețete transmise din generație în generație, îți vor oferi un adevărat festin culinar.
Dacă iubiti gustările dulci și sărate, veti fi răsfățati cu o selecție bogată de merinde. De la produse de patiserie și mâncăruri tradiționale, până la delicii moderne, adevărate plăcinte dolofane, tradiţional româneşti, ce vor atinge dimensiuni record, în toate formele și pentru toate gusturile: plăcinte olteneasti, ardelenesti cu varză murată, alivenci şi poale-n brâu moldoveneşti, învârtita, plăcinte munteneşti, mocănești, ciobăneşti cu brânză de burduf, plăcinte dobrogene cu brânză sărată, plăcinte olteneşti cu brânză de burduf şi praz, plăcinte boiereşti, plăcinta de casă sârbească cu dovleac, cu mere şi scorțișoară, cu brânză și spanac, cu brânză dulce și stafide, şi alte sute de plăcinte cu umpluturi clasice sau cu amestecuri inedite, din ingrediente naturale, dulci sau sărate,  o sărbătoare pentru papilele gustative indiferent de gusturi.

La acest festival  veţi avea ocazia să vă bucuraţi si de mâncăruri tradiționale autentice, grătare proaspete, standuri pline de delicii culinare inedited. Veți putea vedea cum bucătari talentați gătesc live, folosind ingrediente proaspete și de calitate. Tot în “buricul târgului” la Festivalul de Plăcinte şi Merinde, veti găsi sfârâind dis de dimineaţă grătare pline cu mititei, bulz tradițional, frigărui sau fripturi, grătare aromate şi mâncare la ceaun, preparate tradiţionale româneşti, gătite de maeştrii noştri bucătari ca la mama acasă, tocănițe gustoase la ceaun, pastrame, cotlete şi costiţe, jamboane şi cârnaţi tradiţionali afumaţi sau picanți, alături de garnituri şi salate cât mai colorate şi diversificate.

Așteptăm cu nerăbdare să vă întâmpinăm la Festivalul  de Plăcinte și Merinde, unde tradiția întâlnește bunătățile toamnei!

Detalii

Dată:
23 septembrie 2023
Oră:
10:00 la 22:00
Cost:
Gratuit
Categorie Eveniment:
https://autenticevents.ro/festivalul-de-placinte-si-merinde-craiova/

Loc de desfășurare

Piața Mihai Viteazul
Craiova, Dolj România + Google Map