Încarc Evenimente

« Toate evenimentele

Expoziție Permanent World Encyclopedia

11 octombrie de la 12:00 la 18:00

|Periodic Eveniment (Vezi totul)

An event every week that begins at 12:00 on marți, miercuri, joi și vineri, repeating until 31 octombrie 2024

An event every week that begins at 12:00 on sâmbătă, repeating until 31 octombrie 2024

Gratuit
Pe 3 octombrie de la ora 18:00 la Gloriae Art Gallery din Craiova are loc vernisajul expoziției „Permanent World Encyclopedia”, un proiect curatorial de promovare a tinerei generații de artiști români. Vă invităm să descoperiți diversele lucrări ale tinerilor participanți, de la pictură, sculptură și fotografie până la instalații și formule audio-vizuale generate de inteligența artificială.
––
Permanent World Encyclopedia
3 – 31 octombrie 2024
Artiști: Roxana Ajder, Adrian Buda, Mihaela Coandă, Iulian Cristea, Călin Dumitrașcu, Iuliana Hlihor, Dariana Ilie, Andrei Ispas, Ana Lupu, Andreea Mihalka, David Miholcsa, Moga Dan Marius, Ada Muntean, Oana Năstăsache, Raluca Pavelescu, Iulia Pușcașu, Daniel Semenciuc, Codruț Zele.
Curator: Norbert Filep
Despre conceptul expoziției: “În viziunea sa despre o recuzită informațională cu acces permanent tuturor, H. G. Wells schițase în mare, mult înaintea tipului său, dinamica actuală a internetului sub forma unei enciclopedii globale.
Într-o asemenea lume interconectată, a cărei poveste lexicografică zace zi de zi în buzunarele noastre la un click distanță, practici artistice actuale par să se articuleze într-o simbioză cu aceste spații construite sistemic. Noile enciclopedii s-au metamorfozat din voluminoasele lucrări lexicografice ce umpleau odinioară rafturile bibliotecilor, în hibrizi a căror interfață a devenit una imaterială, calculată și accesibilă instant sub forma unei incantații magice digitale. Permanența acestora cochetează cu un dinamism intrinsec, exploatat continuu sub aspectul a noi și noi completări cu scopul de a îmbogăți perspectivele enciclopedice actuale ale spațiului digital. Astfel, ansamblele informaționale obținute devin cel mai adesea surse valoroase pentru noile generații de artiști, din care se dezvoltă organic programe pestrițe care operează pe multiple planuri.
Expoziția de față urmărește să redea un fragment din această vastă enciclopedie colaborativă și cuprinde practicile a optsprezece artiști tineri și emergenți, a căror perspective variază de la tradiționala pictură în ulei la cercetări ce integrează inteligența artificială.” (fragment din textul curatorial)
Norbert Filep, curatorul expoziției.
––
Proiectul expozițional „Permanent World Encyclopedia” este inițiat de Arta Prezentului, în parteneriat cu Empower Artists.
Intrare liberă.

Detalii

Dată:
11 octombrie
Oră:
12:00 la 18:00
Cost:
Gratuit
Categorie Eveniment:
, ,
https://www.facebook.com/events/515633151084981?ref=newsfeed