Încarc Evenimente

« Toate evenimentele

  • Acest eveniment a trecut.

Expoziție foto „Jocul cu absurdul“

11 iulie de la 10:00 la 17:00

|Periodic Eveniment (Vezi totul)

An event every week that begins at 10:00 on luni, marți, miercuri, joi și vineri, repeating until 24 iulie 2024

Gratuit

„Jocul cu absurdul“ – expoziție de fotografie pe simezele Galeriilor „Cromatic“

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj deschide miercuri, 10 iulie 2024, la Galeriile „Cromatic“, expoziția „Jocul cu absurdul“, realizată de fotograful Gelu Stănculescu alături de colaboratoarea  Maria Scîrlet.

Creată sub patronajul Asociației Artiștilor Fotografi din România, expoziția este o tentativă de a uni fotografia cu grafica sub forma unor fotografii majoritar alb-negru în care emoțiile se transmit prin intermediul texturilor.

Expoziția are și un caracter caritabil, fiecare lucrare având un cod QR care permite achiziția lucrărilor de pe magazinul Asociației Delia artonthewall.ro, profitul fiind donat acestei asociații.

 „Seria de lucrări <<Jocul cu Absurdul>> vine aparent subtil ca o incursiune în căutarea disperată a sensului într-o lume plină de incertitudini și lipsită de acesta. Fotografiile sunt oglindiri ale absurdului existențial, ale căutării fără sfârșit a unui sens care pare să fie mereu la îndemână, dar mereu evaziv. Prin ele, explorăm nevoia insațiabilă a omului de a da un sens existenței noastre și de a găsi o valoare în lumea în care trăim. Personajele umane devin doar niște obiecte de decor, piese într-un joc absurd în care caută, fără succes, un scop sau o utilitate care să justifice prezența lor în acest univers aparent lipsit de sens, o confruntare dintre condiția de persoană umană și aceea de obiect de decor, lipsit de utilitate, într-o lume indiferentă. „Jocul cu Absurdul“ nu este doar o expoziție artistică, ci o provocare profundă a conștiinței umane, o chemare la reflecție asupra condiției noastre în acest univers aparent lipsit de sens.“ Recenzie de Lavinia Pop

Expoziția va putea fi vizitată până la 24 iulie 2024, de luni până vineri, între orele 09:00 – 16:00, la Galeriile „Cromatic“ ale Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, strada Alexandru Macedonski, numărul 28. Intrarea este liberă.

 

Detalii

Dată:
11 iulie
Oră:
10:00 la 17:00
Cost:
Gratuit
Categorie Eveniment:
,