Încarc Evenimente

« Toate evenimentele

  • Acest eveniment a trecut.

Cinemateca: Jezebel

15 martie de la 20:00 la 22:30

|Periodic Eveniment (Vezi totul)

One event on 15 martie 2024 at 20:00

38RON
𝐕𝐢𝐧𝐨 𝐥𝐚 𝐂𝐈𝐍𝐄𝐌𝐀𝐓𝐄𝐂𝐀 𝐩𝐞 𝟏𝟓 𝐦𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒, ca sa vezi ”𝐉𝐞𝐳𝐞𝐛𝐞𝐥”, un film grandios, pe drept supranumit ”Pe aripile vantului” alb-negru.
Bette Davis si-a dorit mult sa fie Scarlett O’Hara. Istoria a vrut altfel, insa a reusit sa o joace pe o femeie la fel de ambitioasa si de incapatanata. Si a facut-o atat de bine, incat a castigat un Oscar al ei.

𝗝𝗲𝘇𝗲𝗯𝗲𝗹 (1938) – vineri, 𝟭𝟱 𝗺𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲 la 𝗜𝗻𝘀𝗽𝗶𝗿𝗲 𝗠𝗲𝗿𝗰𝘂𝗿

In vremea cand cinefilii nu incetau sa vorbeasca despre cine o va interpreta pe Scarlett O’Hara in viitorul film, Pe Aripile Vantului, Bette Davis a primit un nou rol cu care a avut o performanta remarcabila si cu care a castigat premiul Oscar la sectiunea Cea mai Buna Actrita.

Bette Davis o interpreteaza pe Julie, o frumoasa din New Orleans care nu inceteaza sa-l faca gelos pe logodnicul ei, Pres Dillard (Henry Fonda). Furios si cazut in dizgratie, Pres rupe logodna si se hotaraste sa paraseasca orasul. Dupa un an in care Julie indura suferinta pricinuita, fostul ei logodnic, Peter, se intoarce in oras casatorit, insa, cu o alta femeie. Atunci razbunarea ei explodeaza.