Încarc Evenimente

« Toate evenimentele

Zilele Europene ale Patrimoniului 2024 la Muzeul de Artă Craiova

21 septembrie de la 10:00 la 17:00

Gratuit

🏛 Zilele Europene ale Patrimoniului la Muzeul de Artă Craiova

📆🆓 Sâmbătă, 21 septembrie 2024, cu prilejul Zilelor Europene ale Patrimoniului, vă invităm să vizitați gratuit Muzeul de Artă Craiova.

➡ Cabinetul „Constantin Brâncuși”:

Muzeul de Artă Craiova este unul dintre primele muzee din lume care a deținut o colecție de opere Brâncuși. În 1943, în Palatul Jean Mihail, se deschidea, după modelul expozițiilor universale, un eveniment de mare anvergură în epocă, „Săptămâna Olteniei”, unde au fost prezentate și trei opere de Constantin Brâncuși: Orgoliu, Cap de copil, Sărutul. Colecţia de la Craiova reflectă o etapă foarte interesantă în definirea artei care avea să îi aducă prestigiu lui Constantin Brâncuși. Traversând perioada de început, în care artistul își conturează traseul de la un figurativism de factură rodiniană, până la momentul de apogeu, din 1907, în care concepțiile sale estetice depășesc contemporaneitatea, aici se află sâmburele și chintesența artei moderne.

➡ Galeria de Artă Românească:

Cuprinde cele mai importante nume ale picturii și sculpturii românești: Constantin Lecca, Theodor Aman, Gheorghe Tattarescu, Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian, Gheorghe Petrașcu, Theodor Pallady, Eustațiu Stoenescu, Ion Țuculescu, Corneliu Baba, Gheorghe Anghel, Dimitrie Paciurea și alții.

⏰ Programul de vizitare: orele 10:00 – 17:00 (ultima intrare la ora 16:30).

👉 www.muzeuldeartacraiova.ro

Detalii

Dată:
21 septembrie
Oră:
10:00 la 17:00
Cost:
Gratuit
Categorie Eveniment:
,

Organizator

Muzeul de Artă Craiova
Telefon:
0251412342
Email:
info@muzeuldeartacraiova.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul de Artă Craiova
Calea Unirii, nr. 15
Craiova, Dolj România
+ Google Map
Telefon:
0251412342
Vezi site-ul web Loc de desfășurare