Încarc Evenimente

« Toate evenimentele

  • Acest eveniment a trecut.

Expoziție „Și totuși pictură” – Dana Constantin

27 mai 2023 de la 10:00 la 17:00

|Periodic Eveniment (Vezi totul)

An event every week that begins at 10:00 on duminică, miercuri, joi, vineri și sâmbătă, repeating until 13 iunie 2023

15RON

„Expoziția <<Și totuși pictură>>, deschisă la Muzeul de Artă din Craiova, propune publicului o secvență retrospectivă de 12 ani din activitatea artistică a Danei Constantin, circumscrisă sub semnul unei abile strategii de <<reabilitare>> a picturii, caracterizată de simplificare, aprofundare și esențializare. Lucrările Danei Constantin formează serii distincte de compoziții vizuale, confirmând că unicitatea operei face loc ansamblului.” (Ruxandra Demetrescu)

Expoziția „Și totuși pictură” poate fi vizitată la Muzeul de Artă Craiova de miercuri până duminică, între orele 10:00 – 17:00 (ultimul acces la ora 16:30).

„Cea mai mare parte a unei picturi se naște pe parcurs. O văd în culoare, pentru că fiecare peliculă de culoare îmi oferă altceva. Metamorfoza joacă un rol foarte important în realizarea unei picturi. Șase luni sunt necesare pentru o lucrare. Inspirația apare prin idei de moment, dar și anumiți factori îmi influențează alegerea. Cercetarea are un loc desăvârșit în creație. De aceea atelierul meu este numit <<laborator chimic>> pentru că este, tot timpul, o cercetare a posibilităților efectelor culorilor. Declanșarea luminii și umbrei în adâncimea pânzei este efectul pe care îl doresc. Neclaritatea de la distanță se limpezește prin apropiere. Apar iluzii (stratificări) care dau naștere acelei adâncimi.” (Dana Constantin)

Detalii

Dată:
27 mai 2023
Oră:
10:00 la 17:00
Cost:
15RON
Categorie Eveniment:
,

Organizator

Muzeul de Artă Craiova
Telefon:
0251412342
Email:
info@muzeuldeartacraiova.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul de Artă Craiova
Calea Unirii, nr. 15
Craiova, Dolj România
+ Google Map
Telefon:
0251412342
Vezi site-ul web Loc de desfășurare